6 بهمن 1395مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: ایران یکی از پرمصرفترین کشورها در مصرف نمک میباشد بهطوریکه میانگین مصرف روزانه نمک در ایران دو تا سه برابر بیشتر از استانداردهای جهانی است. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه؛ اسماء صیاد نیک عنوان داشت: مصرف نمک به مقدار کم در برنامه غذایی ما لازم و ضروری است ولی ما معمولاً چندین برابر موردنیاز بدن نمک مصرف میکنیم. مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه افزود: نمکی که ما دریافت میکنیم معمولاً از راههای مختلفی جذب میشوند که شامل نمک نمکدان، نمک موجود در مواد غذایی و نمک اضافهشده به غذا در زمان طبخ است. این کارشناس با اشاره به اثرات مخرب مصرف زیاد نمک بر بدن افزود: به یاد داشته باشیم که افزایش مصرف نمک، احتمال افزایش فشارخون و سکته مغزی و قلبی را بیشتر میکند و همچنین باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان معده و یکی از دلایل پوکی استخوان میباشد. اسماء صیاد نیک تصریح کرد: متخصصان تغذیه توصیه میکنند جهت کنترل میزان نمک مصرفی هنگام طبخ غذا، مقدار نمک کمتری استفاده کنید و سر سفره بر روی غذا نمک نپاشید. وی خاطرنشان کرد: از مصرف تنقلات شور مانند پفک، چیپس و چوبشور خودداری کنید و از انواع مغز دانهها و آجیلهای بدون نمک و بو نداده استفاده کنید. صیاد نیک ادامه داد: جهت تأمین ید موردنیاز بدن، از نمک یددار، آنهم به مقدار کم استفاده شود و همچنین از استفاده نمک همراه میوهها و سبزیهایی که بهصورت خام خورده میشود (گوجهسبز، خیار، گوجهفرنگی) خودداری نمایید. مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه افزود: جوششیرین که برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک بکار میرود نیز دارای مقدار زیادی سدیم است، بنابراین در افرادی که به علت بیماری محدودیت مصرف نمکدارند، مصرف محصولات غذایی که جوششیرین دارند هم باید بسیار محدود یا قطع شود. وی با اشاره به تعیین مقدار نمک موجود در غذاهای بستهبندی گفت: در برچسب بعضی مواد غذایی مقدار سدیم موجود در 100 گرم از ماده غذایی ذکرشده که برای دانستن مقدار نمک موجود در آن باید مقدار سدیم را در عدد 2.5 ضرب کنید. این کارشناس توصیه کرد: برای کم کردن نمک پنیرها، قبل از مصرف آنها را در آب بخیسانید، از محصولات کنسروی کمنمک یا بینمک مانند نخودفرنگی، لوبیا سبز و سایر سبزیهای آماده نمکنزده استفاده شود. انتهای پیام / م.ن 3080 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 6 بهمن 1395