14 اسفند 1395مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: رعایت نکات بهداشتی در انتخاب میوه، شیرینی و آجیل باکیفیت شب عید ضروری است. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، اسماء صیاد نیک اظهار داشت: خرید آجیل، شیرینی و میوه مرغوب و باکیفیت یکی از اولویتها و دغدغههای خانوادهها در روزهای پایانی سال است که رعایت چند نکته اساسی در یک خرید خوب و سالم ضروری است. باید از خرید آجیلهای شور اجتناب کرد وی بیان کرد: جهت خرید آجیل، باید بهتازگی آن توجه کرد، آجیل تازه نباید هیچگونه بوی بدی داشته باشد، بوی ماندگی، بوی تند یا بوی ترشیدگی نشانه ناسالم بودن آجیل است، همچنین باید از خرید آجیلهای شور اجتناب کرد زیرا داشتن مقادیر زیادی نمک، زمینه ابتلا به فشارخون بالا را فراهم میکند و بهتر است از آجیلهای بدون نمک یا کمنمک استفاده شود. مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه افزود: از خرید پستههای زیاد خندان خودداری کنید، زیرا برخی فروشندگان جهت خندان شدن پسته، آنها را در ظرفهای آب جوش میریزند و بلافاصله در آب سرد قرار میدهند تا در اثر شوک حرارتی سرباز کنند که این کار باعث کاهش کیفیت پسته میشود. صیاد نیک ادامه داد: از خرید آجیلهایی بارنگ غیرمجاز مانند پستههای باپوست بسیار زرد براق و مغز قرمز یا تخمههای پررنگ خودداری شود و جهت تشخیص این نوع محصولات، با یک دستمال یا انگشت مرطوب شده آن را امتحان کنید، آجیلی که رنگشده با کشیدن محکم دستمال یا انگشت مرطوب روی آن رنگ پس میدهد. وی تصریح کرد: تا حد امکان آجیل شب عید را از فروشگاههای معتبری که آجیل بستهبندیشده با نشان سیب سلامت غذا و دارو، عرضه میکنند خریداری کنید و از خرید گذری یا خرید از دستفروشان که بهصورت فلهای یا رو باز عرضه میکنند خودداری کنید. صیاد نیک ادامه داد: علت این است که این محصول به دلیل شرایط نامساعد نگهداری و قرارگیری در معرض کمترین رطوبت، مستعد کپک زدن است و ممکن است کپکها روی آن سم خاصی به نام آفلاتوکسین تولید کنند که هم سرطانزاست و هم آسیب جدی به مصرفکننده میرساند. وی اظهار داشت: این سم تأثیری بر روی طعم، رنگ و بوی آجیل نمیگذارد، بنابراین نمیتوان متوجه مشکلدار بودن آجیل شد، پس تا حد امکان از خرید آجیلهای فله و فاقد نشان سیب سلامت خودداری کنید. صیاد نیک افزود: جهت خرید شیرینی ایام عید، باید از قنادیهای معتبر که ازلحاظ بهداشت محل، پرسنل و موادی که استفاده میکنند و توسط سازمانهای مربوطه مورد نظارت قرار میگیرند، خریداری کرد. وی ادامه داد: برای تشخیص تازگی شیرینی باید به رنگ، بو و مزه آن توجه داشت، شیرینی مانده، کدر و مزه ماندگی میدهد و بهراحتی خرد میشود یا بیشازحد معمول خشک است. مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: متخصصان تغذیه برای شیرینی شب عید توصیه میکنند که از شیرینیهای کوچک و سبک و خشک استفاده کنید و شیرینیهایی که در میان آنها خامه، ژله یا مارمالاد دارند، گزینه مناسبی برای شیرینی عید نیستند. صیاد نیک عنوان داشت: جهت خرید میوه، باید توجه بیشتری صورت گیرد زیرا اغلب میوهها چند ماه در انبار ماندهاند و میوههایی مثل سیب و پرتقال بیشتر احتمال ماندگی یا فاسدشدن را دارند. وی اظهار داشت: کپک یا تیره شدن رنگ میوهها میتواند نشانه خوبی برای تشخیص ماندگی میوه باشد زیرا میوههای مانده، بسیار شل میشوند. وی ادامه داد: میوههای وارداتی اگرچه درشتتر و پرزرقوبرق و لوکستر به نظر میرسند، اما بهطورمعمول جهت زودتر رسیدن دستکاری ژنتیکی میشوند، به همین علت میوههای داخلی اگرچه کمی ریزتر هستند ولی طعم و کیفیت بهتری دارند. انتهای پیام/م.ن 3080 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 14 اسفند 1395