فاطمه محمدی افزود: مسابقه دوچرخهسواری با شعار هفته ملی سرطان، "سرطان قابلپیشگیری و درمان است، با خودمراقبتی و امید" و باهدف آموزش به دانش آموزان در خصوص روشهای پیشگیری از سرطان در روستای قبا کلکی شهرستان تنگستان برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: این مسابقه با همکاری آموزشوپرورش شهرستان تنگستان برگزار شد و در پایان از شرکتکنندگان با اهداء جایزه قدردانی شد.
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریها در خصوص نحوه ایجاد بیماری سرطان گفت: در حالت عادی سلولهای بدن رشد میکنند و تقسیم میشوند تا وقتی سلولها پیر شده و میمیرند؛ سلولهای جدید جایگزین آنها شوند، اما گاهی این فرایند دچار اختلال شده، سلولهای جدید درزمانی که بدن به آنها احتیاج ندارد تشکیل میشوند و سلولهای پیر که باید بمیرند از بین نمیروند.
فاطمه محمدی تصریح کرد: سلولهای جدید و پیر در بدن بافت زائد یا تومور تشکیل میدهند که این تومورها به دودسته خوشخیم و بدخیم تقسیم میشوند.
وی افزود: تومورهای خوشخیم در بدن گسترش پیدا نمیکند اما تومورهای بدخیم که همان تومورهای سرطانی هستند در بدن گسترش مییابند؛ به بافتها و اندامهای کناری خود حمله کرده و به آنها صدمه میزنند.
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریها تأکید کرد: سن، جنس، سابقه خانوادگی، نژاد، مصرف دخانیات، کمتحرکی و رژیم غذایی نامناسب از عوامل خطرساز در ایجاد بیماری سرطان میباشند.
انتهای پیام/ م.ا 3010
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation