کارشناس دیابت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
بسیاری از افراد دیابتی از بیماری خود بی‌اطلاع هستند

22 آبان 1397
کارشناس دیابت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بسیاری از افراد دیابتی از بیماری خود بی‌اطلاع هستند و علیرغم جدی بودن به آن توجهی ندارند.

نسرین حیدری افزود: ديابت به معنی افزايش ميزان قندخون بوده كه در اثر كاهش ميزان انسولين يا مقاومت در برابر انسولين ايجاد مي‌شود.
وی با اشاره به اینکه انسولين هورموني برای كنترل ميزان قند خون بوده و توسط پانكراس ترشح مي‌شود بیان داشت: افراد مبتلا به ديابت قندخون بالايي دارند زيرا غده پانكراس آن‌ها انسولين كافي توليد نکرده يا ماهيچه‌ها و سلول‌هاي كبد آنها به طور طبيعي به انسولين پاسخ نمي‌دهد.
کارشناس دیابت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: دیابت دارای سه نوع است که ديابت نوع اول معمولا در دوران كودكي اتفاق افتاده به گونه‌ای که بدن انسولين نمي‌سازد يا انسولين كمي ساخته و براي تامين انسولين بايد روزانه تزريق انسولين صورت گیرد.
حیدری ادامه داد: دیابت نوع دو از نوع اول رايج‌تر بوده و اكثر افراد مبتلا به ديابت با اين نوع دست و پنجه نرم مي‌كنند و معمولا در دوران بزرگسالي رخ مي‌دهد.
وی تصریح کرد: در این نوع دیابت پانكراس انسولين كافي براي نگه داشتن گلوكز خون در حد طبيعي تولید نکرده و معمولا به اين دليل است كه بدن به انسولين به خوبي پاسخ نمي‌دهد.
این کارشناس اظهار داشت: دیابت بارداری سومین نوع از بیماری دیابت است که با افزايش گلوكز خون در دوران بارداري ايجاد شده و حتی در زناني كه در گذشته سابقه ديابت نداشته‌اند نیز بروز می‌کند.
کارشناس دیابت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: از شایع‌ترین علائم دیابت می‌توان به تكرر ادرار، تشنگي زياد، گرسنگي، خستگي، كاهش وزن و كم شدن بينايي اشاره کرد.
وی بیان داشت: از آنجایی که بيماري ديابت نوع دو به كندي پیشرفت مي‌كند در برخي از افراد كه ميزان قند خونشان زياد است علائمي ديده نمي‌شود.
حیدری گفت: علائم ديابت نوع اول شامل افزايش احساس تشنگي، افزايش و تكرر ادرار، كاهش وزن با وجود افزايش اشتها، خستگی، سرگیجه و استفراغ است که بيماران مبتلا به این نوع دیابت معمولا خيلي زود علائم بيماري را مشاهده کرده و در حالت اورژانسي قرار مي‌گيرند.
این کارشناس علائم  دیابت نوع دوم را همانند نوع اول دانسته و افزود: در این نوع دیابت تنها بجاي سرگيجه و استفراغ شاهد كاهش ديد، عدم بهبود عفونت‌ها و يا كند شدن بهبودي و همچنین ناتواني جنسي در آقايان هستیم.

انتهای پیام/ م.ف 1024
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال سروش دریافت کنید
https://sapp.ir/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
دیابت     معاونت.درمان     نسرین.حیدری        

تاریخ بروز رسانی:   22 آبان 1397

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >