زهرا شبانی در نشست اطلاعرسانی طرح بسیج ملی کنترل فشارخون با صنوف نانوایی گفت: میزان نمک مصرفی در ایران تقریباً ۲ برابر سطح میانگین توصیهشده سازمان جهانی بهداشت است و این میزان نمک بیشتر با مصرف فست فودها و نان مصرفی ایجاد میگردد.
شبانی با اشاره به اینکه طبخ نان تحت نظارت متصدیان نانوایی انجام میگیرد، افزود: ضروری است کنترل میزان نمک استفادهشده در نان که یکی از راهکارهای کنترل فشارخون بین مردم است مورد بازبینی و نظارت بیشتری قرار گیرد.
وی ابراز داشت: هر چه مصرف نمک بالاتر باشد عوارض مصرف آن در سلامت افراد نیز بیشتر میشود که با کاهش میزان نمک در نان مصرفی گامی مهم در کاهش عوارض مصرف نمک برداشته خواهد شد.
سرپرست مرکز خدمات جامع سلامت چغادک بیان داشت: بیماری پرفشاری خون از شایعترین بیماریهای مزمن است و از آن با عنوان قاتل خاموش از آن یاد میشود.
شبانی از فشارخون بالا بهعنوان یکی از دلایل اصلی بروز بیماریهای قلبی- عروقی نام برد و خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها در ایران بیش از 15 میلیون نفر مبتلابه فشارخون بالا هستند که حدود ۶۰ درصد از این جمعیت از بیماری خود اطلاعی ندارند.
وی تصریح کرد: درصورتیکه بیماری فشارخون بالا کنترل نشود به رگهای مغز، قلب، کلیه و چشم آسیب میرساند.
نشست اطلاعرسانی طرح بسیج ملی کنترل فشارخون با صنوف نانوایی با حضور نمایندگان این صنف در مرکز خدمات جامع سلامت چغادک برگزار شد.
انتهای پیام/ ا.س-۳۰۰۰
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید