واکسیناسیون سالانه بیش از هزار و 500 نفر علیه بیماری هپاتیت در شهرستان دیّر

7 امرداد 1398
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر گفت: سالانه بیش از هزار و 500 نفر در شهرستان دیّر علیه بیماری هپاتیت B واکسینه می‌شوند.

احمد آخوندی به مناسبت روز جهانی هپاتیت در گفت‌وگو با خبرنگار وبدا گفت: هپاتیت نوعی بیماری است که موجب التهاب و ورم کبد می‌شود و آن‌قدر شیوع آن در دنیا زیاد است که سازمان بهداشت جهانی برای آن یک روز خاص در نظر گرفته است، و شعار امسال این روز نیز «سرمایه‌گذاری برای حذف هپاتیت» اعلام‌شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون 68 نفر در شهرستان دیّر آلوده به ویروس هپاتیت شناسایی‌شده‌اند، گفت: از این تعداد 46 نفر مرد و 22 نفر زن هستند که از جمعیت 46 نفری مردان 80 درصد به هپاتیت بی (B) و 20 درصد به هپاتیت سی (C) مبتلا هستند ولی 100 درصد زنان مبتلا به هپاتیت از نوع بی (B) هستند.
وی افزود: بیشترین گروه سنی مبتلایان به هپاتیت بی و سی در شهرستان دیّر مربوط به گروه سنی 35 تا 38 سال است.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با اشاره اقدامات پیشگیرانه در رابطه با هپاتیت گفت: سالانه بیش از هزار و 500 نفر در شهرستان دیّر علیه بیماری هپاتیت بی واکسینه می‌شوند که به‌نوعی سرمایه‌گذاری برای حذف هپاتیت محسوب می‌شود.
پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به هپاتیت در دیّر
آخوندی با اشاره به اینکه تاکنون 16 مادر مبتلا به ویروس هپاتیت در شهرستان دیّر زایمان کردند، اظهار کرد: با اقدامات پیشگیرانه، مراقبت‌های بهداشتی و مداخلات به‌موقع خوشبختانه هیچ‌یک از نوزادان به این بیماری مبتلا نبودند.
وی توصیه کرد: مادران مبتلا به هپاتیت مورد ابتلای خود را با پزشک مربوطه در میان بگذارند تا اقدام لازم برای پیشگیری از انتقال ویروس به نوزادان انجام شود.
وی با تأکید بر اقدامات پیشگیرانه در برخورد با هپاتیت ویروسی گفت: این بیماری‌ها فقط از طریق اشتراک خون (حجامت کردن در مکان‌های غیربهداشتی، تاتو کردن در آرایشگاه‌هایی که از وسایل غیر استریل استفاده می‌کنند و استفاده از سوزن و سرنگ مشترک در معتادان تزریقی) و تماس جنسی خارج از چارچوب منتقل می‌شوند و  از طریق دست دادن، بغل کردن، عطسه و سرفه و ظرف غذای مشترک منتقل نمی‌شود.
حسین ابراهیمی وحدت کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر نیز با اشاره به علل ایجادکننده بیماری هپاتیت گفت: میکروب‌ها و ویروس‌ها، خون‌رسانی ناقص به کبد، سموم، اختلالات خود ایمنی، مصرف افراطی الکل، آسیب به کبد و مصرف برخی داروهای خاص می‌تواند باعث بروز هپاتیت شود.
وی افزود: عامل ایجادکننده این بیماری هرچه باشد باعث التهاب کبد خواهد شد و کارکرد آن را مختل خواهد کرد و با همه این‌ها هپاتیت‌های ویروسی نقش مهم‌تری در ابتلا به این بیماری دارند.
وی با بیان اینکه تنها راه برای شناسایی بیماری هپاتیت ویروسی انجام آزمایش خون است، گفت: متأسفانه در بیشتر موارد این بیماری علامت مشخصی ندارد و وقتی علامت‌دار می‌شود که فرد در معرض ازکارافتادگی کبد باشید بااین‌حال آزمایش اولیه هپاتیت ویروسی جزو ساده‌ترین آزمایش‌هاست و همه آزمایشگاه‌ها هم قادر به انجام آن هستند.
کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر ادامه داد: با توجه به گزارش پزشکان از مطب‌ها، آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، سالانه فرد جدید مبتلا شناسایی می‌شوند.
انتهای پیام/ ح ن- 3050

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کلمات کلیدی:
واکسیناسیون     هپاتیت     شبهک.بهداشت.درمان.دیر     احمد.آخوندی    

تاریخ بروز رسانی:   7 امرداد 1398

تعداد بازدید:   ۳

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >