احمد آخوندی در گفتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت : در شش ماهه ابتدای سال جاری 50 مورد حیوان گزیدگی در شهرستان دیر رخ داده است که 78 درصد آن در مناطق شهری اتفاق افتاده است .
وی افزود: بیشترین موارد حیوان گزیدگی در شهرستان دیر توسط سگ اتفاق افتاده است که 76 درصد موارد است و بقیه توسط گربه و موش مورد گزش واقع شدهاند.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت: علی رغم موارد بالای حیوان گزیدگی طی سالهای گذشته خوشبختانه تاکنون موردی از بیماری هاری در این شهرستان مشاهده نشده است که این مطلب موید سیستم مطلوب کشف و مراقبت به موقع حیوانگزیده و درمان پیشگیری به موقع و سریع آنها است .
وی با بیان اینکه ابتلا به بیماری هاری یکی از مهمترین پیامدهای ناشی از گزش سگ به شمار میرود گفت : بیماری هاری ، نوعی بیماری عفونی حاد و کشنده ویروسی است که ویروس آن از طریق بزاق حیوان هار و از محل گاز گرفتگی وارد بدن میشود و در صورت ابتلا فرد به بیماری هاری ، صد در صد کشنده است .
آخوندی گفت : از آنجایکه سگهای ولگرد از مهمترین منابع بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان نظیر سالک ، هاری و کیست هیتاتیکاند شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر اقدامهای موثری در قبال این مسئله انجام داده است .
وی اضافه کرد : هماهنگی بین دستگاههای درگیر در امر مبارزه با هاری ، آموزش جهت بالا بردن سطح آگاهی جامعه و کارکنان فنی بخش بهداشت و درمان ، پیگیری تشکیل کمیته اتلاف حیوانات زیانکار ، تقویت سیستم مراقبت از افراد حیوان گزیده ، تامین تجهیزات مورد نیاز و تامین مواد بیولوژیک و داروها از جمله اقدامات شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر در این زمینه بوده است.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با تاکید بر مراجعه افراد حیوان گزیده به مراکز خدمات جامع سلامت برای دریافت واکسن هاری خاطرنشان کرد : اگر فردی مورد حیوان گزیدگی قرار گرفت باید فورا به مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه و برای مراقبت به طور رایگان ، واکسن هاری دریافت کند .
انتهای پیام/ ح ن- 3050
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/EY7jegBw69PIpld7SHn6wN