چاقی در کودکان می‌تواند باعث مشکلات روحی و اجتماعی در آنان شود

9 دی 1398
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: چاقی در کودکان می‌تواند باعث مشکلات روحی و اجتماعی در آنان شود.

پریوش بهادری در گفتگوی با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار داشت: چاقی دوران کودکی یکی از بزرگ‌ترین مسائل پزشکی و بهداشتی است و تأثیر بسیار زیادی بر زندگی کودک دارد و بیماری‌ها را در وی افزایش می‌دهد و باعث ایجاد مشکلات روحی و اجتماعی در این کودکان می‌شود.
وی افزود: کودکانی که به‌طور مرتب بیشتر از نیازشان انرژی دریافت می‌کنند، دچار وزن اضافی می‌شوند که اگر چنین روندی تغییر نکند، کودک بیش از پیش چاق خواهد شد.
بهادری تصریح کرد: احتمال بروز چاقی در بزرگ‌سالی در کودکان چاق زیاد است و همچنین خطر بیماری‌هایی قلبی، فشارخون و دیابت در بزرگ‌سالی افزایش می‌یابد.
وی گفت: عوامل مختلف زیادی باعث عدم تعادل بین انرژی مصرفی و دریافتی می‌شود که شامل عواملی مانند، عوامل ژنتیکی (در بعضی از خانواده‌ها چاقی ارثی) است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: امروزه افراد غذاهای سالم و مواد مغذی مثل میوه سبزه و غلات کامل (سبوس‌دار) را کمتر و غذاهای آماده خوراکی‌های فرآوری شده و نوشابه را بیشتر مصرف می‌کند و در دوران نوزادی، شیرخوارگی و زمان شروع غذای کمکی با رعایت عادات غذایی سالم می‌توانند از چاقی کودک پیشگیری کنند.
بهادری تصریح کرد: بعضی از شرایط بدنی و بیماری‌ها مثل عدم تعادل هورمونی و سایر مواد شیمیایی و اختلالات ارثی در متابولیسم بدن می‌توانند باعث چاقی شوند ولی خیلی نادر است.
وی بیان کرد: همچنین بعضی از داروها با تغییر فرآیند در بدن یا ذخیره چربی باعث بروز چاقی می‌شوند و والدین می‌تواند به کودکان کمک کند تا وزن خود را در حد طبیعی نگه دارند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: در سنین پایین بایستی به کودک میان وعده‌های مغذی و کم‌چرب بدهند و هرروز تشویق به انجام فعالیت بدنی کنند.
پریوش بهادری خاطرنشان کرد: هم‌زمان با افزایش سن کودک می‌توان به او یاد داد که غذاهای سالم و مغذی را انتخاب کنند و ورزش‌های مفید را انجام دهند و همچنین مدت زمان تلویزیون و بازی‌های رایانه‌ای را کاهش دهند.
وی افزود: هدف اصلی فقط کاهش وزن نیست، بلکه بایستی کاری کرد که روند افزایش وزن کودک، آهسته و یا متوقف شود و بایستی کودک به تدریج به وزن ایده آل خود برسد و با این روند رشد کند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان خاطرنشان کرد: شرط اصلی کنترل وزن، انجام ورزش و اجرای یک برنامه غذایی و تغییر در سبک زندگی است.

انتهای پیام/ ۳۰۳۰ س.غ

اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید

https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI


 


کلمات کلیدی:
چاقی     پریوش.بهادری     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان    

تاریخ بروز رسانی:   9 دی 1398

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >