دکتر علیرضا رئیسی در همایش پیشگیری، سرطان و آشنایی با سمنهای حامی سلامت با اشاره به اینکه اگر قرار است توسعه پیدا کنیم میبایست در تمام حوزهها و همزمان با هم توسعه پیدا کنیم افزود: همه ما باید قدرشناس تمام کسانی که در حوزه سلامت در حال خدمت رسانی به مردم استان هستند شامل پزشکان، پرستاران، کارشناسان و تمامی سمنها و مردم که اصلیترین نقش را در توسعه حوزه سلامت دارند باشیم.
وی با تأکید بر اینکه تا رسیدن به نقطه ایدهال در حوزه سلامت فاصله داریم بیان کرد: باید به جای توهین، با اعتماد و پشتیبانی کردن از کسانی که وظیفه ارایه خدمت در حوزه سلامت استان را دارند، فاصله رسیدن به نقطه ایدهال را کاهش داده و به کار بردن تمام توان کمبودها را برطرف کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: باید برای رسیدن به پیشرفت در حوزه سلامت همه مردم و مسئولین دست به دست هم داده و با فرهنگ سازی و تقویت روحیه اعتماد، کمک کنیم راههای پیشرفت در حوزه سلامت با شتاب بیشتر پیموده شود.
دکتر علیرضا رئیسی با اشاره به اینکه تقویت ورود فرزندان بومی استان به مراکز علمی و مراحل تخصصی و فراهم کردن راههای بازگشت آنان به استان یکی از راههای پیشرفت حوزه سلامت استان است تصریح کرد: تخصیص سهمیه بومی برای ورود به دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی بوشهر یکی از کارهای دانشگاه در این راستا است.
سمنها و رابطین حوزه سلامت نقش اساسی در فرهنگ سازی ،این حوزه را برعهده دارند
این مقام مسئول ابراز داشت: سمنها و رابطین حوزه سلامت نقش مهم و اساسی در فرهنگ سازی و ارتقای سطح سواد در این حوزه را برعهده دارند.
انتخاب دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به عنوان دانشگاه برتر در حوزه رابطین و سواد سلامت در سطح کشور
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سال گذشته و امسال به عنوان دانشگاه برتر در حوزه رابطین و سواد سلامت در سطح کشور انتخاب و از طرف وزیر بهداشت لوح تقدیری به نمایندگی از شما عزیزان به دانشگاه اهدا شد که این نشان دهنده فعالیت ارزشمند شما در این حوزه است.
حوزه سلامت به عنوان شاخص مهم توسعه یافتگی یک کشور است
دکتر علیرضارئیسی اظهار داشت: یکی از مبانی و پایههای اصلی توسعه یافتگی هر کشور حوزه سلامت و امنیت است و دست مایه اصلی این توسعه سرمایه انسانی میباشد.
وی با اشاره به این نکته که منابع انسانی و سرمایه انسانی از اصلیترین شاخص توسعه است افزود: سمنها و رابطین حوزه سلامت اصلیترین نقش را در توسعه این حوزه را برعهده دارند و خوشبختانه استان بوشهر در سالهای اخیر تحرک بسیار خوبی در حوزه خیرین سلامت و فعالیت سمنها در حوزه سلامت داشته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: در حال حاضر تمامی روستاهای استان دارای خانه بهداشتی بوده و تمامی مراکز بهداشتی درمانی در سطح استان دارای پزشک عمومی هستند این در صورتی است که قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت حدود 30 درصد مراکز بهداشتی استان فاقد پزشک عمومی بوده است.
دکتر علیرضارئیسی گفت: در حوزه پزشکان متخصص از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت بیش از 110 پزشک متخصص وارد استان شده است و تمامی پزشکانی که وارد استان شدهاند به صورت تمام وقت در سطح استان در حال ارایه خدمت به مردم هستند.
به صورت میانگین در سطح استان بوشهر هر نفر بیش از یک بار ویزیت شده است
وی با اشاره به اینکه در تمام شهرستانهای استان که بیمارستان میباشد کلینیکهای ویژه در حال ارایه خدمت هستند افزود: از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت حدود 36 میلیون نفر و در استان بوشهر حدود یک میلیون و 500 هزار نفر ویزیت صورت گرفته که میتوان با توجه به جمعیت استان گفت به صورت میانگین در سطح استان هر نفر بیش از یک بار ویزیت شده است.
دستگاه MRI شهرستان کنگان به زودی راهاندازی خواهد شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: دستگاه MRI شهرستان کنگان خریداری و وارد کشور شده و به زودی راهاندازی خواهد شد.
دکتر رئیسی افزود: الگوی بیماری در سطح دنیا دایماً در حال تغییر است به گونهای که در گذشته بیماریهای واگیردار مسئول بسیاری از مرگ و میرها بوده ولی در حال حاضر این الگو به سمت بیماریها غیر واگیر تغییر کرده است.
دومین عامل مرگ و میر در استان بوشهر بیماری سرطان است
این مقام مسئول اضافه کرد: اولین عامل مرگ و میر در استان بوشهر بیماریهای قلبی و عروقی است و بر خلاف گذشته که حوادث ترافیکی دومین عامل مرگ و میر در استان بوده، در حال حاضر بیماری سرطان دومین عامل مرگ و میر در استان بوشهر را به خود اختصاص داده است.
یکی از برنامههای راهبردی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر فعال شدن در حوزه پیشگیری بیماری سرطان است
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تأکید کرد: در حوزه بیماری سرطان پیشگیری مقدم بر درمان میباشد و یکی از برنامههای راهبردی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر فعال شدن در حوزه پیشگیری و درمان بیماری سرطان است.
دکتر رئیسی افزود: استان بوشهر نیازمند راهاندازی مجتمع جامع تشخیص و درمان بیماری سرطان است و برای راهاندازی این مجتمع نیازمند یاری خیرین هستیم.
این مقام مسئول اظهار داشت: با توجه به حضور دو فوق تخصص، دکتر روانبد و دکتر عصفوری در استان بوشهرکه از بهترین متخصصین کشور هستند و همچنین اضافه شدن یک فوق تخصص سرطان و آنکولوژی در سال آینده و بازگشت دو نفر از پزشکان متخصص که تعهد ارایه خدمت در استان را دادهاند و در حال تحصیل در رشته آنکولوژی و سرطان کودکان هستند چشم انداز خوبی برای پیشگیری و درمان این بیماری در سطح استان بوشهر وجود دارد.
انتهای پیام/ م.غ 1023