دکتر علی زکی زاده افزود: حدود 65 درصد از مادران برای انجام آزمایش غربالگری کم کاری تیروئید، غربالگری زودرس و مشکلات تغذیه با شیر مادر و حدود 34 درصد از مادران نیز به علت های مختلف و مشکل در امر شیر دهی به این مرکز مراجعه داشته اند.
وی تصریح کرد: زمان طلایی برای مشاوره شیر دهی، روزهای اولیه بعد از تولد است بنابراین مراجعه در روزهای ابتدایی میتواند از شروع زود هنگام تغذیه با شیر مصنوعی جلوگیری نماید.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اضافه کرد: مرکز مشاوره شیردهی شهرستان گناوه در مرکز بهداشتی و درمانی سیدالشهداء(ع) واقع شده و در تمامی روزها به جز روزهای تعطیل آماده ارایه خدمات مشاوره در خصوص شیردهی به مادران تازه زایمان کرده و مادرانی که در امر شیر دهی دچار مشکل شده اند، می باشد.
کارشناس برنامه کودکان و ترویج شیر مادر نیز گفت: شیر مادر مادهای شگفت انگیز و حیات بخش است که فراتر از یک نوع تغذیه می باشد، بنابراین در سلامت و بقای کودک و پیشگیری از بیماریهای عفونی و غیر عفونی دوران کودکی و همچنین بیماری های غیر واگیر دوران بزرگسالی نقش ارزنده ای دارد.
زینب شیخ نصری افزود: همه مادران به صورت طبیعی علاقه مند به تغذیه فرزندان خود با شیر مادر هستند، اما شیردهی و تغذیه شیرخوار با شیر مادر فرایندی است که نیاز به آموختن و کسب مهارت های لازم دارد که با وجود انگیزه و علاقه مادران و حمایت اطرافیان این کار آسان می شود.
این کارشناس یادآور شد: سلامت و تغذیه نوزاد تازه رسیده بیش از هر چیز دیگر ذهن پدر و مادر را به خود مشغول می کند، در این میان هر آشنایی میخواهد آنها را راهنمایی کند و این مسئله اضطراب والدین را بیشتر خواهد کرد و اگر والدین اطلاعاتی کافی داشته باشند یقیناً دل نگرانی های آنها درمورد نوزاد نو رسیده کمتر خواهد شد.
وی ادامه داد: مادران می بایست وضعیت صحیح در آغوش گرفتن،روش صحیح شیر دهی، دوشیدن شیر، راه های حفظ و تداوم شیر دهی و افزایش شیر مادر را بدانند، تمرین و کسب تجربه کنند، مورد حمایت قرار گیرند و به نگرانی ها و سوالات آنان پاسخ مناسب داده شود که این خدمات به آسانی از راه مراکز مشاوره شیردهی و ارایه اطلاعات کافی و مناسب با شرایط مادر و نوزاد داده تحقق پیدا میکند.
انتهای پیام. م.ن 3080