عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: وجود تودههای برجسته، زخمهای دهانه آتشفشانی که اطراف آن به شکل برجسته و سفت بوده و زخمهایی که در طی 10 تا 14 روزبه درمانهای تسکینی جواب نداده باشند از دیگر اشکال سرطان دهان هستند.
دکتر محمد آخوندزاده بیان داشت: فاکتورهای مهمی در ایجاد و یا تسریع سرطان دهان دخیل هستند که از آن جمله میتوان به مصرف دخانیات و الکل اشاره کرد بهخصوص در مواقعی که به همراه یکدیگر مصرف شوند احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش میدهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: قرار گرفتن در معرض اشعه UV و نور خورشید بهویژه در ملوانان و کشاورزان باعث ایجاد سرطان در لب پایین آنان شده که با استفاده از کرمهای ضد آفتاب و کلاههای نقابداری که تمامصورت را میپوشاند میتوان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.
وی تصریح کرد: سابقه فامیلی از دیگر موارد مؤثر در ابتلا به سرطان دهان محسوب میشود بهخصوص مواقعی که در فامیل درجهیک سابقه ابتلا به این بیماری وجود داشته باشد سایر اعضای خانواده باید حساسیت و مراقبت بیشتری از خود انجام دهند.
دکتر آخوندزاده بیان داشت: کمبود ویتامین آ، نقص سیستم ایمنی، کمبود مواد تغذیهای و تماس با گردوغبار چوب و فلز از دیگر دلایل ابتلا به این بیماری است.
ابتلا به سرطان دهان در افراد بالای 40 سال بیشتر است
متخصص بیماریهای دهان، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ابتلا به سرطان دهان در افراد بالای 40 سال بیشتر است ازاینرو توصیه میشود افراد در این سن بیشازپیش مراقب سلامتی خود بوده و در صورت مشاهده این علائم به پزشک متخصص مراجعه کنند.
دکتر آخوندزاده خاطرنشان کرد: برخی از نواحی دردهان ریسک بالایی برای ایجاد این بیماری دارند که از آن جمله میتوان به کف دهان، ناحیه عقبی و کناری زبان و کام نرم اشاره کرد.
وی گفت: علائم ایجاد سرطان دهان در افراد شامل کاهش وزن، بیحسی یکطرفه در قسمتی از دهان، خشونت صدا، بلعیدن دردناک، خونریزی لقی دندانها و سختی درباز کردن دهان است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: تشخیص سرطان دهان از طریق معاینات میکروسکوپی انجام میشود که در طی آن بافتی از دهان شخص برداشته و به آزمایشگاه فرستاده میشود تا شکل و وضعیت نهایی این بیماری موردبررسی قرار گیرد.
انتهای پیام/ م.ف1026