دکتر محمدمهدی خواجه ئیان در گفتگو با روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: آموزش و اطلاعرسانی، پیشگیری از انتقال خون و تأمین سلامت خون، پیشگیری از انتقال تزریقی و کاهش آسیب، پیشگیری از انتقال جنسی و ترویج استفاده از کاندوم، تشخیص و مراقبت و درمانبخشی از یازده استراتژی است که در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام میگیرد.
این مقام مسئول اضافه کرد: توصیه به انجام تست مشاوره و آزمایش تشخیصی اچ آی وی، پیشگیری از طریق انتقال مادر به کودک، مراقبت و درمان افراد مبتلا به اچ آی وی، حمایت و توانمندسازی، تقویت نظام مراقبت اپیدمیولوژیک و مدیریت دادهها و تقویت زیرساختها از دیگر استراتژیهایی است که در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام میگیرد.
دکتر خواجه ئیان گفت: یکی از مشکلات جدی امروز جهان، بیماری ایدز است که میتواند جنبههای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و حتی سیاسی هر کشوری تأثیرگذار باشد بهگونهای که در بعضی کشورهای آفریقایی نزدیک به هشتاد درصد بودجه کشور صرف مبارزه با این بیماری میشود.
وی بابیان اینکه بیماری ایدز چهارمین علت مرگومیر در دنیا است افزود: سازمان بهداشت جهانی 3 هدف عمده را در رابطه با ایدز تا سال 2020 مشخص کرده است.
دکتر خواجه ئیان در توضیح این اهداف گفت: یکی از مشکلات این بیماری شناسایی افراد مبتلا است و عنوانشده که تا سال 2020 میبایست بیش از 90 درصد مبتلایان مورد شناسایی قرار بگیرند.
معاون فنی معاونت بهداشتی بابیان اینکه باید از بیش از 90 درصد افراد شناساییشده تحت درمان قرار بگیرند تصریح کرد: میبایست بیماری بیش از 90 درصد از این تعداد کاملاً کنترلشده باشد.
وی اظهار کرد: در موضوع اطلاعرسانی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تا حد امکان تلاش کرده که از طریق تمامی فرم رسانهها استفاده کند تا اطلاعات مردم را از این بیماری افزایش دهد.

دکتر خواجه ئیان همچنین در خصوص پیشگیری از انتقال تزریقی گفت: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با همکاری سازمان بهزیستی مراکز به نام DIC را برپا کردهاند.
وی افزود: در این مراکز زیر نظر کارشناس به معتادان تزریقی سرنگ نو داده میشود تا از استفاده از سرنگ آلوده جلوگیری شود و همچنین سعی میشود تا حد امکان مواد خوراکی جایگزین مواد تزریقی شود.
مراکز مشاوره و درمان ایدز، یکی از اقدامات مهم دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
دکتر خواجه ئیان بابیان اینکه راهاندازی مراکز مشاوره و درمان ایدز یکی دیگر از خدمات مهم انجامگرفته در مبارزه با این بیماری است اضافه کرد: در این مراکز تمامی مراحل تشخیص، مشاوره، کنترل و درمان این بیماری بهصورت رایگان انجام میگیرد.
وی گفت: در حال حاضر تعداد 3 مرکز مشاوره در سطح استان در شهرستانهای بوشهر، دشتستان و عسلویه فعالیت میکنند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: خوشبختانه ما در استان تمامی داروهای خط اول و دوم ایدز وجود دارد که بهصورت رایگان به مبتلایان تجویز میشود.
دکتر محمدمهدی خواجه ئیان در خصوص تشخیص مبتلایان گفت: درگذشته برای تشخیص میبایست فرد مشکوک را برای تشخیص، به آزمایشگاههای مجهز منتقل میکردیم و در دو مرحله از آنها آزمایش تشخیص گرفته میشد که این شیوه هم هزینههای زیادی را به سیستم تحمیل میکرد و هم مشکلات انتقال و تجهیز آزمایشگاهها به دنبال داشت.
وی افزود: ولی در حال حاضر باوجود کیتهای تشخیص سریع که تقریباً در تمامی مراکز بهداشتی درمانی ما در سطح استان موجود است، مرحله اول آزمایش تشخیصی در مدتزمان بسیار کمی و در همان مرکز انجام میشود که این شیوه بسیاری از مشکلات گذشته را برطرف میکند.
دکتر خواجه ئیان در خصوص جلوگیری از انتقال مادر به کودک نیز گفت: نزدیک به سه سال در دو شهر بوشهر و برازجان در 16 مرکز اقدامات بسیار مهمی در خصوص جلوگیری انتقال ایدز از مادر به کودک انجام میگیرد.
وی اظهار کرد: برای جلوگیری از طرد شدن این افراد از سطح جامعه در بحث توانمندسازی مبتلایان به ایدز مراکزی موسوم به باشگاه مثبت راهاندازی شده است.
دکتر خواجه ئیان گفت: در این باشگاهها مهارتها و حرفههایی به این افراد آموزش داده میشود که در بازیابی اجتماعی و روانی ایشان بسیار مؤثر است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ابراز امیدواری کرد: با اقدامت صورت گرفته بتوانیم به اهداف سهگانه ذکرشده در سال 2020 دست پیدا بکنیم.
انتهای پیام/ م.ب 2020