سالمند و سبک زندگی سالم

17 مهر 1395
امروزه جهان در حال مواجهه با وضعیت بی‌سابقه‌ای می‌باشد و به‌زودی تعداد افراد سالمند بیشتر از تعداد کودکان و تعداد افراد کهن‌سال بیشتر از هر زمان دیگر خواهد بود.

یکی از موفقیت‌های بزرگ قرن بیستم افزایش طول عمر و بهبود سلامت بوده است که موجب انتقال جمعیتی با سرعت بی‌سابقه‌ای شده است.
جمعیت 60 سال و بالاتر جهان از سال 1980 به بعد دو برابر شده است و انتظار می‌رود بر اساس روند فعلی تا سال 2050 میلادی به دو میلیارد نفر افزایش پیدا کند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، کارشناس برنامه سالمندان شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: مطالعات نشان می دهدکه اتخاذ سبک زندگی سالم حتی در سال‌های آخر عمر می‌تواند امید به زندگی را افزایش و بیماری، معلولیت و هزینه‌های مراقبت را کاهش دهد به‌گونه‌ای که اصلاح سبک زندگی ارتقای سلامت را به دنبال داشته و درنتیجه تعداد کمتری از سالمندان به مراقبت‌های پزشکی و خدمات هزینه‌بر نیاز خواهند داشت.
فاطمه شریف افزود: تغذیه صحیح در دوران سالمندی حایز اهمیت فراوانی است چراکه سالمندان نیازهای تغذیه‌ای خاصی داشته و مشکلات سلامتی ناشی از سالمندی و تغذیه نامناسب آن‌ها را تهدید می‌کند.
وی تصریح کرد: داشتن یک تغذیه صحیح سبب می‌شود فرد سالمند، سلامتی خود را حفظ کرده و از بسیاری از بیماری‌های مزمن مصون بماند و یا آن‌ها را راحت‌تر کنترل کند، البته باید توجه داشت که رعایت اصول تغذیه صحیح در تمام طول عمر باید رعایت شود تا فرد با سلامتی کامل به دوران سالمندی برسد و چه‌بسا بسیاری از عوارض و بیماری‌های دوران پیری ناشی از شیوه زندگی سالم و تغذیه ناسالم در سال‌های ابتدایی زندگی است.
این کارشناس تصریح کرد: سالمندان باید بیشتر از کربوهیدرات‌های کمپلکس که در نان و غلات و حبوبات موجود هستند استفاده کنند همچنین میوه‌ها، سبزی‌ها و دانه‌ها علاوه بر کربوهیدرات‌ها منبع خوبی از فیبر هستند و می‌توانند در جلوگیری از یبوست که از مهم‌ترین مشکلات دوران سالمندی است، نقش به سزایی داشته باشند.
شریف ادامه داد: با توجه به اینکه نیاز سالمندان به انرژی کاهش‌یافته است و در مقابل، نیاز به مواد مغذی (ویتامین‌ها و املاح) همچنان بالاست و مصرف غذاهایی که بتواند این مواد مغذی را تأمین کرده و درعین‌حال کالری زیادی به بدن وارد نکنند، حائز اهمیت است تا از بروز چاقی و اضافه‌وزن که از شایع‌ترین مشکلات دوران سالمندی است، پیشگیری کند.
وی گفت: مهم‌ترین منبع تولید انرژی برای این گروه همانند سایر گروه‌های سنی کربوهیدرات‌ها هستند که باید حدود 55 درصد انرژی موردنیاز بدن را تأمین کنند.
کارشناس برنامه سالمندان شبکه بهداشت و درمان گناوه عنوان کرد: سالمندان به پروتئین بیشتری نیاز دارند چراکه توانایی بدن آن‌ها در هضم و جذب پروتئین‌ها کاهش‌یافته است و به‌خصوص در شرایط بیماری و عفونت نیاز به پروتئین بازهم بیشتر می‌شود.
شریف اظهار کرد: پروتئین مصرفی باید از منابع کم‌کالری مثل گوشت‌های کم‌چرب، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ، حبوبات و لبنیات کم‌چرب تأمین شود.
وی تصریح کرد: باید در کل حدود 25 درصد پروتئین مصرفی سالمندان از نوع حیوانی باشد و همچنین سالمندان باید مصرف مواد غذایی حاوی کلسترول بالا نظیر مغز، دل و جگر، زرده تخم‌مرغ و لبنیات پرچرب و مصرف چربی به‌ویژه چربی‌های حیوانی را به علت احتمال چاق شدن در رژیم غذایی خود کاهش دهند.
وی افزود: ماهی منبع خوبی از امگا 3 می‌باشد که از ابتلا به بیمارهای قلبی و سکته پیشگیری می‌نماید و مصرف منظم ماهی (حداقل دو بار در هفته) برای سالمندان توصیه می‌شود
کارشناس برنامه سالمندان شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: هرچند نمی‌توان از سالمندی پیشگیری کرد ولی با ایجاد تغییرات سالم در عادات و شیوه زندگی افراد می‌توان این دوران را با سلامتی و نشاط بیشتری سپری کرد و عوارض مربوط به پیری را به حداقل رساند تا فرد سالمند از این دوران زندگی خود نیز نهایت لذت را برده و احساس توانمندی و سلامتی داشته باشد.
شریف خاطرنشان کرد: بهترین راه اطمینان از تأمین مواد غذایی موردنیاز بدن رعایت تعادل و تنوع در رژیم غذایی یعنی استفاده از تمام گروه‌های غذایی به مقدار توصیه‌شده است که در هرم غذایی میزان موردنیاز به گروه غذایی معرفی‌شده است.
 
انتهای پیام/ م.ن 3080
 
 
 
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید

https://telegram.me/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
سالمند     فاطمه.شریف     شبکه.بهداشت‌درمان.گناوه    

تاریخ بروز رسانی:   17 مهر 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >